Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
skropić 1 łyżką oleju i oprószyć z jednej strony pieprzem.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i 2-3 min smażyć na nim plastry tofu z przyprawionej strony. Wierzch tofu skropić pozostałym olejem i posypać pieprzem. Tofu obrócić i obsmażyć z drugiej strony, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Owoc mango umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ziarno sezamu uprażyć na suchej patelni, cały czas mieszając. Liście sałaty umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Kłącze imbiru obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Jogurt wymieszać z miodem, sokiem cytrynowym, sosem sojowym, imbirem oraz szczypiorkiem. Połową otrzymanego sosu polać liście
skropić 1 łyżką oleju i oprószyć z jednej strony pieprzem.<br>Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i 2-3 min smażyć na nim plastry tofu z przyprawionej strony. Wierzch tofu skropić pozostałym olejem i posypać pieprzem. Tofu obrócić i obsmażyć z drugiej strony, ostudzić i pokroić w małą kostkę. Owoc mango umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki. Ziarno sezamu uprażyć na suchej patelni, cały czas mieszając. Liście sałaty umyć, osuszyć i rozłożyć na półmisku. Kłącze imbiru obrać i zetrzeć na tarce o małych otworach. Jogurt wymieszać z miodem, sokiem cytrynowym, sosem sojowym, imbirem oraz szczypiorkiem. Połową otrzymanego sosu polać liście
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego