Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.
Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno owinąć w lnianą ściereczkę (fot. B) - związać sznurkiem końce ściereczki - i pozostawić na noc w lodówce. Wysoki garnek z uchami (średnica naczynia nie może być mniejsza niż długość schabu) napełnić do 1/3 wysokości wodą. Końce ściereczki, w którą zawinięty jest schab, przywiązać do uch garnka (fot. C). Schab wpuścić do środka, tak by nie dotykał wody, i przykryć garnek
po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego w moździerzu, 1 łyżka soli.<br>Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z ziołami, solą oraz pieprzem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć mieszanką ziołową (fot. A), ciasno owinąć w lnianą ściereczkę (fot. B) - związać sznurkiem końce ściereczki - i pozostawić na noc w lodówce. Wysoki garnek z uchami (średnica naczynia nie może być mniejsza niż długość schabu) napełnić do 1/3 wysokości wodą. Końce ściereczki, w którą zawinięty jest schab, przywiązać do uch garnka (fot. C). Schab wpuścić do środka, tak by nie dotykał wody, i przykryć garnek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego