Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
specjały

PRZEPISY Z JABŁKAMI

JABŁKA NADZIEWANE SAŁATKĄ ŚLEDZIOWĄ

4 jabłka (45 dag), 1 łyżka soku z cytryny; do przybrania: kilka listków natki pietruszki

NADZIENIE

3 oczyszczone filety śledziowe (15 dag), 1/2 puszki czerwonej fasoli (15 dag), 1 jajko ugotowane na twardo, 1 czerwona cebula (5 dag), 1 ogórek kiszony (10 dag), 1 łyżka natki pietruszki, po szczypcie cząbru i estragonu, sól, pieprz

SOS

1/2 szklanki majonezu, 1 łyżka jogurtu, 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy
Jabłka umyć
specjały&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZEPISY Z JABŁKAMI&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;JABŁKA NADZIEWANE SAŁATKĄ ŚLEDZIOWĄ&lt;/&gt;<br><br>4 jabłka (45 dag), 1 łyżka soku z cytryny; do przybrania: kilka listków natki pietruszki<br><br>&lt;tit&gt;NADZIENIE&lt;/&gt;<br><br> 3 oczyszczone filety śledziowe (15 dag), 1/2 puszki czerwonej fasoli (15 dag), 1 jajko ugotowane na twardo, 1 czerwona cebula (5 dag), 1 ogórek kiszony (10 dag), 1 łyżka natki pietruszki, po szczypcie cząbru i estragonu, sól, pieprz<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>1/2 szklanki majonezu, 1 łyżka jogurtu, 1/2 łyżeczki łagodnej musztardy<br>Jabłka umyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego