Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w 2 litrach wrzącej wody. Masło roztopić w dużym garnku i mieszając 2 min. dodać mąkę do powstałej zasmażki, ciągle mieszając, dodawać wcześniej przygotowany rosół tak, aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając podgrzewać tak długo, aż zupa zacznie się gotować i zgęstnieje. Dodać mleko, drobno pokrajaną pierś z indyka, śmietankę i pokrojony na małe części seler naciowy. Gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie. Podajemy z posypaną natką pietruszki.
Ilość porcji 6
Czas przygotowania 30 min
Wartość energ 1 porcji 125 kcal


GORCZYCA biała
Życie ze smakiem
GORCZYCA BIAŁA Przyprawą są nasiona rośliny powszechnie uprawianej w wielu krajach. Ostry, palący
w 2 litrach wrzącej wody. Masło roztopić w dużym garnku i mieszając 2 min. dodać mąkę do powstałej zasmażki, ciągle mieszając, dodawać wcześniej przygotowany rosół tak, aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając podgrzewać tak długo, aż zupa zacznie się gotować i zgęstnieje. Dodać mleko, drobno pokrajaną pierś z indyka, śmietankę i pokrojony na małe części seler naciowy. Gotować na wolnym ogniu aż mięso zmięknie. Podajemy z posypaną natką pietruszki.<br>Ilość porcji 6<br>Czas przygotowania 30 min<br>Wartość energ 1 porcji 125 kcal&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="cooking"&gt;<br>GORCZYCA biała<br>Życie ze smakiem<br>GORCZYCA BIAŁA Przyprawą są nasiona rośliny powszechnie uprawianej w wielu krajach. Ostry, palący
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego