Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Z BARANINY

W misce dokładnie wymieszaj jogurt, kolendrę, gałkę muszkatołową i pozostałe przyprawy. Pokrój umyte mięso w niewielką kostkę i włóż do marynaty. Wymieszaj i na noc wstaw do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem marynaty. Rozgrzej piekarnik do 185oC. Wyjmij mięso z marynaty i przełóż do płaskiego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstaw naczynie do piekarnik i zapiekaj około 10 minut.
Obierz i pod bieżąc wodą opłucz pieczarki, osącz je i pokrój w plasterki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie krążki. Umytą i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę pokrój w kawałki. Upieczone mięso na zmianę z pieczarkami, cebulą i papryką
Z BARANINY<br>&lt;gap&gt;<br>W misce dokładnie wymieszaj jogurt, kolendrę, gałkę muszkatołową i pozostałe przyprawy. Pokrój umyte mięso w niewielką kostkę i włóż do marynaty. Wymieszaj i na noc wstaw do lodówki, by mięso przeszło smakiem i aromatem marynaty. Rozgrzej piekarnik do 185oC. Wyjmij mięso z marynaty i przełóż do płaskiego naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Wstaw naczynie do piekarnik i zapiekaj około 10 minut.<br>Obierz i pod bieżąc wodą opłucz pieczarki, osącz je i pokrój w plasterki. Obierz cebulę i pokrój w cienkie krążki. Umytą i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę pokrój w kawałki. Upieczone mięso na zmianę z pieczarkami, cebulą i papryką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego