Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na twardo jajek i ugotowanej marchewki. Wstaw miseczki do lodówki, by galaretka zastygła.
Galaretkę możesz podawać z sosem śmietankowym z chrzanem, doskonale smakuje również z musztardą, chrzanem, octem oraz zieloną sałatą doprawioną śmietaną z octem i kiszonymi ogórkami.
RADA: jeśli przygotowujesz galaretkę z nóżek wołowych, dodaj do gorącego bulionu odrobinę żelatyny i dokładnie wymieszaj.

DESER
SUFLET POMARAŃCZOWY

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Pomarańcze wyszoruj pod bieżącą wodą i sparz wrzątkiem.
Z jednej pomarańczy na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Z pozostałych pomarańczy odetnij wierzchy i delikatnie wydrąż miąższ (pomarańcze powinny mieć grubą skórkę). Z miąższu dokładnie wyciśnij
na twardo jajek i ugotowanej marchewki. Wstaw miseczki do lodówki, by galaretka zastygła. <br>Galaretkę możesz podawać z sosem śmietankowym z chrzanem, doskonale smakuje również z musztardą, chrzanem, octem oraz zieloną sałatą doprawioną śmietaną z octem i kiszonymi ogórkami.<br>RADA: jeśli przygotowujesz galaretkę z nóżek wołowych, dodaj do gorącego bulionu odrobinę żelatyny i dokładnie wymieszaj.<br>&lt;gap&gt;<br>DESER<br>SUFLET POMARAŃCZOWY<br>&lt;gap&gt;<br>Rozgrzej piekarnik do temperatury 200oC. Pomarańcze wyszoruj pod bieżącą wodą i sparz wrzątkiem.<br>Z jednej pomarańczy na tarce o drobnych oczkach zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Z pozostałych pomarańczy odetnij wierzchy i delikatnie wydrąż miąższ (pomarańcze powinny mieć grubą skórkę). Z miąższu dokładnie wyciśnij
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego