KREM KLONOWY Z ORZECHAMI</tit1><br>5 dag mąki ryżowej, 10 łyżek syropu klonowego, 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 10 dag serka homogenizowanego, 20 dag śmietany kremówki 36-procentowej, 2 łyżeczki agaru (wyprodukowany z glonów proszek, mający właściwości żelujące, nie-wegetarianie mogą użyć żelatyny), 2 łyżki soku z cytryny, szczypta zmielonej wanilii Agar namoczyć w zimnej wodzie. Mąkę wymieszać z wanilią, wlać 1/2 szklanki zimnej wody i rozetrzeć na gładką masę. Zagotować 1 szklankę wody, wlać rozprowadzoną mąkę i, cały czas mieszając, gotować na małym ogniu około 3 min. Agar odcisnąć i, mieszając, rozpuścić w gorącym kleiku ryżowym. Dodać 2 łyżki syropu