Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
degustować wyłącznie świeże.
Statystyka
Czas przygotowania: 3 godziny.
Ilość ugoszczonych osób: jeśli liczyć jedną strucle na głowę - to dwie.
Składniki
Ciasto drożdżowe.
Mąka: 0,6 kg + podsypka
Jaja: 2 całe i 2 żółtka
Drożdże: 3 dag
Cukier: 8 dag
Margaryna (dobra): 0,1 kg
Olej: 1 łyżka
Mleko: 1 szklanka
Cukier waniliowy: 2 łyżeczki
Sól: pół łyżeczki
Masa makowa.
Mak dwukrotnie mielony: 30 dag
Białka: 2 szt.
Mleko: 1 szklanka
Cukier: 15 dag
Słodkie okruchy (np. z sucharków): 10 dag
Rodzynki: 9 dag (jeśli paczka ma 10 dag, to resztę możesz SAM zjeść!
Margaryna; 4 dag
Gałka muszkatołowa: szczypta
Olejek migdałowy
degustować wyłącznie świeże.<br>Statystyka<br>Czas przygotowania: 3 godziny.<br>Ilość ugoszczonych osób: jeśli liczyć jedną strucle na głowę - to dwie.<br>Składniki<br>Ciasto drożdżowe.<br>Mąka: 0,6 kg + podsypka<br>Jaja: 2 całe i 2 żółtka<br>Drożdże: 3 dag<br>Cukier: 8 dag<br>Margaryna (dobra): 0,1 kg<br>Olej: 1 łyżka<br>Mleko: 1 szklanka<br>Cukier waniliowy: 2 łyżeczki<br>Sól: pół łyżeczki<br>Masa makowa.<br>Mak dwukrotnie mielony: 30 dag<br>Białka: 2 szt.<br>Mleko: 1 szklanka<br>Cukier: 15 dag<br>Słodkie okruchy (np. z sucharków): 10 dag<br>Rodzynki: 9 dag (jeśli paczka ma 10 dag, to resztę możesz SAM zjeść!<br>Margaryna; 4 dag<br>Gałka muszkatołowa: szczypta<br>Olejek migdałowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego