po wiejsku, smardze faszerowane gruszkami. Wymieniać jeszcze? A i tak niektórzy narzekali.</> <br>Jak na tak eleganckie miejsce przystało, dania przygotowywane podczas I Europejskiego Konkursu Kulinarnego "Ryby i Owoce Lasu", jaki odbył się w sobotę przed pałacem w Wiejcach, musiały być niezwykłe. Imprezę prowadził znany z telewizyjnego programu kulinarnego Karol Okrasa.<br><br><br><tit>Faworek rybny i comber</><br><br>Wystartowały kucharskie ekipy z najlepszych restauracji w kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp. i z Zespołu Szkół Gas-tronomicznych w tym mieście. <br>Jury, któremu przewodniczył Francuz Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi