Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
po wiejsku, smardze faszerowane gruszkami. Wymieniać jeszcze? A i tak niektórzy narzekali.
Jak na tak eleganckie miejsce przystało, dania przygotowywane podczas I Europejskiego Konkursu Kulinarnego "Ryby i Owoce Lasu", jaki odbył się w sobotę przed pałacem w Wiejcach, musiały być niezwykłe. Imprezę prowadził znany z telewizyjnego programu kulinarnego Karol Okrasa.


Faworek rybny i comber

Wystartowały kucharskie ekipy z najlepszych restauracji w kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp. i z Zespołu Szkół Gas-tronomicznych w tym mieście.
Jury, któremu przewodniczył Francuz Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi
po wiejsku, smardze faszerowane gruszkami. Wymieniać jeszcze? A i tak niektórzy narzekali.&lt;/&gt; <br>Jak na tak eleganckie miejsce przystało, dania przygotowywane podczas I Europejskiego Konkursu Kulinarnego "Ryby i Owoce Lasu", jaki odbył się w sobotę przed pałacem w Wiejcach, musiały być niezwykłe. Imprezę prowadził znany z telewizyjnego programu kulinarnego Karol Okrasa.<br><br><br>&lt;tit&gt;Faworek rybny i comber&lt;/&gt;<br><br>Wystartowały kucharskie ekipy z najlepszych restauracji w kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp. i z Zespołu Szkół Gas-tronomicznych w tym mieście. <br>Jury, któremu przewodniczył Francuz Constant Michel Labarre, pierwsze miejsce przyznało Krzysztofowi Komarowi i Sebastianowi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego