curry.</><br><br><tit1>Sposób przygotowania:</><br>Ziemniaki ugotować, ostudzić i przecisnąć przez prasę. Szpinak rozmrozić i odcisnąć, wymieszać z siekaną rucoli i ziemniakami, dodać jaja i mąkę, gałkę muszkatołową. Zagnieść ciasto, ale bardzo krótko, żeby nie zrobiło się zbyt luźne.<br>Krewetki posiekać i przesmażyć na oliwie z selerem, chilli, imbirem i śmietaną, ostudzić.<br>Formować z ciasta płaty grubości ok. 2 mm i wycinać serca (musimy w tym celu przygotować szablony, mogą być z tektury), na każdy nakładamy odrobinę farszu smarujemy rozmąconym jajkiem i zlepiamy. Gotujemy 4 min we wrzącej osolonej wodzie.<br>Pozostałą część krewetek przesmażamy z cebulka i dodajemy śmietanę, curry i małą łyżeczkę