Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
solą i pieprzem.
Mostek napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącym tłuszczu, a następnie włożyć do brytfanny i wstawić na 1 1/2 godz. do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Podczas pieczenia kilkakrotnie smarować miodem. Po upieczeniu pokroić na porcje.
Podawać z groszkiem Fernanda i kluseczkami z papryką.

GROSZEK FERNANDA
60 dag groszku (może być mrożony), 4 dag surowego boczku, 1 łyżka posiekanego czosnku, 1 łyżka posiekanej szałwii, 1 szklanka bulionu drobiowego (może być z kostki), 1/4 szklanki oliwy, sól.
Boczek pokroić w słupki i przesmażyć wraz z czosnkiem na rozgrzanej oliwie. Dodać groszek, chwilę smażyć, następnie zalać
solą i pieprzem.<br>Mostek napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na gorącym tłuszczu, a następnie włożyć do brytfanny i wstawić na 1 1/2 godz. do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Podczas pieczenia kilkakrotnie smarować miodem. Po upieczeniu pokroić na porcje.<br>Podawać z groszkiem Fernanda i kluseczkami z papryką.<br><br>&lt;tit1&gt;GROSZEK FERNANDA&lt;/tit1&gt;<br>60 dag groszku (może być mrożony), 4 dag surowego boczku, 1 łyżka posiekanego czosnku, 1 łyżka posiekanej szałwii, 1 szklanka bulionu drobiowego (może być z kostki), 1/4 szklanki oliwy, sól.<br>Boczek pokroić w słupki i przesmażyć wraz z czosnkiem na rozgrzanej oliwie. Dodać groszek, chwilę smażyć, następnie zalać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego