Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kiełkami słonecznika.

Jajecznica z jarzynami

Marchewki i seler pokroić na słupki, papryki pokroić na paski, a por na kawałki, brokuły podzielić na różyczki.
Na patelni rozpuścić mało, wsypać rozdrobnione warzyw, przesmażyć, podlać odrobiną wody, poddusić.
Jajka rozkłócić, wlać do warzyw, zamieszać, trzymać na patelni, aż się zetną, przyprawić, posypać natką.

JADŁOSPIS MALUCHA


Sałatka w mortadeli

Groszek zblanszować we wrzątku, osączyć, kalafiora opłukać, podzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko, groszek, różyczki kalafior i osączoną kukurydzę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku, na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mortadeli, poczekać, by wygięły się w kształt miseczek, do
kiełkami słonecznika.<br><br>&lt;tit&gt;Jajecznica z jarzynami&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Marchewki i seler pokroić na słupki, papryki pokroić na paski, a por na kawałki, brokuły podzielić na różyczki.<br>Na patelni rozpuścić mało, wsypać rozdrobnione warzyw, przesmażyć, podlać odrobiną wody, poddusić.<br>Jajka rozkłócić, wlać do warzyw, zamieszać, trzymać na patelni, aż się zetną, przyprawić, posypać natką.<br><br>&lt;tit&gt;JADŁOSPIS MALUCHA&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Sałatka w mortadeli&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Groszek zblanszować we wrzątku, osączyć, kalafiora opłukać, podzielić na małe różyczki, ugotować w lekko osolonym wrzątku na półmiękko, groszek, różyczki kalafior i osączoną kukurydzę wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku, na patelni rozgrzać olej, położyć plastry mortadeli, poczekać, by wygięły się w kształt miseczek, do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego