Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 31
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
Lody anielskie" (zawijane w biszkopcie, w likierze miętowym i podpalane w spirytusie), intrygują "Lody Afrykańskie" (z różnymi rodzajami egzotycznych owoców), "Lody czarno-białe" (z dodatkiem czekolady) czy też "Puchar Smakosz" (lody brzoskwiniowe w jogurcie i w bitej śmietanie). Wypróbować również należy serwowanych jedynie w hotelu "Kasprowy" i będącym jego specjalnością "Lodów z szampanem" (lody w szampanie, czereśnie, wiśnie, winogrona), "Pucharu Kasprowego" (lody i układ owocowy w specjalnym pucharze) czy też kilku rodzajów "Sorbetów".
Lodowy Festiwal, który właśnie trwa, to nie wszystko, czym pragnie przyciągnąć gości hotel Kasprowy. Już teraz kierownictwo zaprasza na rozpoczynające się 12 sierpnia Dni Kuchni Tajskiej. W dalszej
Lody anielskie" (zawijane w biszkopcie, w likierze miętowym i podpalane w spirytusie), intrygują "Lody Afrykańskie" (z różnymi rodzajami egzotycznych owoców), "Lody czarno-białe" (z dodatkiem czekolady) czy też "Puchar Smakosz" (lody brzoskwiniowe w jogurcie i w bitej śmietanie). Wypróbować również należy serwowanych jedynie w hotelu "Kasprowy" i będącym jego specjalnością "Lodów z szampanem" (lody w szampanie, czereśnie, wiśnie, winogrona), "Pucharu Kasprowego" (lody i układ owocowy w specjalnym pucharze) czy też kilku rodzajów "Sorbetów".<br>Lodowy Festiwal, który właśnie trwa, to nie wszystko, czym pragnie przyciągnąć gości hotel Kasprowy. Już teraz kierownictwo zaprasza na rozpoczynające się 12 sierpnia Dni Kuchni Tajskiej. W dalszej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego