Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.
RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy smak i aromat, gdy przed pieczeniem lekko skropisz ją octem winnym lub sokiem z cytryny.
DOBRE RADY
DRÓB
KURCZAK NA ZIMNO

1 kurczak,
2 łyżki stołowe soli,
2 litry wody
Na sos:
200 g śmietany,
1 jabłko,
tarty chrzan lub szczypta curry,
sól do smaku,
liście sałaty,
zielenina
Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i ostrym nożem podziel na dwie części.
Ze wszystkich stron posyp
łososia. Przykryj folią i wstaw do piekarnik na 30-40 minut. Po upieczeniu ostrożnie zdejmij folie i przełóż rybę z warzywami na półmisek. Udekoruj zieleniną.<br>RADA: ryba będzie delikatna, zyska lepszy smak i aromat, gdy przed pieczeniem lekko skropisz ją octem winnym lub sokiem z cytryny.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DRÓB<br>KURCZAK NA ZIMNO<br>&lt;gap&gt;<br>1 kurczak,<br>2 łyżki stołowe soli,<br>2 litry wody<br>Na sos:<br>200 g śmietany,<br>1 jabłko,<br>tarty chrzan lub szczypta curry,<br>sól do smaku,<br>liście sałaty,<br>zielenina<br>Średniej wielkości kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i ostrym nożem podziel na dwie części.<br>Ze wszystkich stron posyp
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego