Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wiąże się z ryzykiem, że mogą się posklejać w wodzie lub porozrywać przy wyjmowaniu. Dlatego trzeba gotować je na średnim ogniu w bardzo dużej ilości wody z dodatkiem oleju, jeśli nie mamy dość dużego garnka - na raty. Wyjmujemy lasagne z wody po jednej, a potem wykładamy na rozłożone wilgotne ściereczki. Na wszelki wypadek lepiej ugotować dwa, trzy płaty więcej, bo nawet zawodowym kucharzom zdarza się uszkodzić ciasto.
Najprostszą metodą wydaje się namaczanie płatów w zimnej wodzie. Wyjmujemy je, gdy tylko nieco zmiękną, i rozkładamy na ściereczkach. Do tak przygotowanych lasagne trzeba użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych
wiąże się z ryzykiem, że mogą się posklejać w wodzie lub porozrywać przy wyjmowaniu. Dlatego trzeba gotować je na średnim ogniu w bardzo dużej ilości wody z dodatkiem oleju, jeśli nie mamy dość dużego garnka - na raty. Wyjmujemy lasagne z wody po jednej, a potem wykładamy na rozłożone wilgotne ściereczki. Na wszelki wypadek lepiej ugotować dwa, trzy płaty więcej, bo nawet zawodowym kucharzom zdarza się uszkodzić ciasto.<br>Najprostszą metodą wydaje się namaczanie płatów w zimnej wodzie. Wyjmujemy je, gdy tylko nieco zmiękną, i rozkładamy na ściereczkach. Do tak przygotowanych lasagne trzeba użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego