Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy zdrowotne
Rok: 2003
papierem d pieczenia.
Gotowe, wyrośnięte ciasto podziel na kilka części i cienko rozwałkuj.
Z placków wycinaj kwadraciki o boku około 10 cm. Na każdy nakładaj łyżeczkę farszu, po czym zlepiaj rogi kwadratu do środka tak, by otrzymać kopertkę.
Bułeczki posmaruj roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.
Wielkanocny indyk

Przygotowanie
Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.
Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.
Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie
papierem d pieczenia.<br>Gotowe, wyrośnięte ciasto podziel na kilka części i cienko rozwałkuj.<br>Z placków wycinaj kwadraciki o boku około 10 cm. Na każdy nakładaj łyżeczkę farszu, po czym zlepiaj rogi kwadratu do środka tak, by otrzymać kopertkę.<br>Bułeczki posmaruj roztrzepanym żółtkiem i piecz około kwadrans, aż osiągną zloty kolor. Najlepsze są lekko ciepłe, podane ze świeżymi pomidorami i ogórkiem.<br>Wielkanocny indyk<br>&lt;gap&gt;<br>Przygotowanie<br>Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.<br>Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego