Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
zastępcą szefa działu w restauracji "Lalka" w hotelu "Sheraton". Specjalnie dla "Kuchni" ułożył także menu wyśmienitego brunchu, który przedstawiliśmy w lipcowym numerze naszego pisma.

MENU DLA DZIESIĘCIU OSÓB

PRZYSTAWKI ZIMNE

* szynka z sosem tatarskim
* sałata z warzywami i sosem jogurtowym

ZUPY

* krem z pomidorów z bazylią
* koperkowa z kładzionymi kluseczkami

PRZYSTAWKA GORĄCA

* wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim

DRUGIE DANIA

* gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną
* polędwica z pieczarkami

DESERY

* deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnej porzeczki
* lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką
* piętrowy tort ananasowo-kokosowy
Sałata z warzywami i sosem jogurtowym
4 główki różnych sałat
zastępcą szefa działu w restauracji "Lalka" w hotelu "Sheraton". Specjalnie dla "Kuchni" ułożył także menu wyśmienitego brunchu, który przedstawiliśmy w lipcowym numerze naszego pisma.<br><br>&lt;tit&gt;MENU DLA DZIESIĘCIU OSÓB&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZYSTAWKI ZIMNE&lt;/&gt;<br><br>* szynka z sosem tatarskim<br>* sałata z warzywami i sosem jogurtowym<br><br>&lt;tit&gt;ZUPY&lt;/&gt;<br><br>* krem z pomidorów z bazylią<br>* koperkowa z kładzionymi kluseczkami<br><br>&lt;tit&gt;PRZYSTAWKA GORĄCA&lt;/&gt;<br><br>* wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim<br><br>&lt;tit&gt;DRUGIE DANIA&lt;/&gt;<br><br>* gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną<br>* polędwica z pieczarkami<br><br>&lt;tit&gt;DESERY&lt;/&gt;<br><br>* deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnej porzeczki<br>* lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką<br>* piętrowy tort ananasowo-kokosowy<br>Sałata z warzywami i sosem jogurtowym<br>4 główki różnych sałat
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego