Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
dopraw sos pieprzem i krotko podgrzej, stale mieszając.
Upieczone piersi pokrój w średniej grubości plastry, ułóż w wachlarz na zmianę z paseczkami mango. Podawaj z upieczonymi ziemniakami i sosem.
RADA: by sprawdzić, czy piersi kaczki są upieczone, nakłuj mięso ostrym nożem. Jeśli nie wycieka sok, to znaczy, że jest gotowe.

PRZYSTAWKA
ROLADKI RYBNE

Filety rybne, najlepiej z dorsza, umyj pod strumieniem bieżącej wody i ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć je z wody. Z obu stron zbij je delikatnie drewnianym tłuczkiem i przełóż na papier pergaminowy.
Oprósz filety solą i pieprzem, skrop octem i odstaw n dwie godziny (ryba powinna puścić
dopraw sos pieprzem i krotko podgrzej, stale mieszając.<br>Upieczone piersi pokrój w średniej grubości plastry, ułóż w wachlarz na zmianę z paseczkami mango. Podawaj z upieczonymi ziemniakami i sosem.<br>RADA: by sprawdzić, czy piersi kaczki są upieczone, nakłuj mięso ostrym nożem. Jeśli nie wycieka sok, to znaczy, że jest gotowe.<br>&lt;gap&gt;<br>PRZYSTAWKA<br>ROLADKI RYBNE<br>&lt;gap&gt;<br>Filety rybne, najlepiej z dorsza, umyj pod strumieniem bieżącej wody i ułóż na papierowym ręczniku, by osączyć je z wody. Z obu stron zbij je delikatnie drewnianym tłuczkiem i przełóż na papier pergaminowy.<br>Oprósz filety solą i pieprzem, skrop octem i odstaw n dwie godziny (ryba powinna puścić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego