potraw. Nie traci walorów smakowych i odżywczych ze względu na krótki czas przyrządzania. Doskonale sprawdza się jako jeden ze składników sałatek i surówek. Zawiera śladowe ilości tłuszczu.<br>Wartości odżywcze<br>w 100 g produktu:<br>wartość energ. 1475 kJ/353 kcal<br>białko 7g<br>węglowodany 79g<br>tłuszcz pokarmowy 1g<br>błonnik 2g</> <br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">DOBRE RADY</><br>PRZYSTAWKA <name type="prod">SAŁATKA Z GRZYBAMI</><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 40 min 143 kcal<br>100 g dowolnych <br>marynowanych grzybów,<br>1 ziemniak,<br>2 kiszone lub świeże ogórki,<br>2 pomidory,<br>2 marchewki,<br>1 średni burak,<br>100 g groszku konserwowego,<br>pół pęczka szczypiorku,<br>1 cebula,<br>sól i pieprz do smaku,<br>50 g oleju lub oliwy,<br>50