żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w kilku miejscach widelcem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.<br>RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.<br><gap><br>PRZYSTAWKA<br>JAJKA Z KALMARAMI<br><gap><br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 157 kcal<br>5 jajek,<br>200 g kalmarów,<br>50 g majonezu,<br>1 marchewka,<br>kilka liści sałaty, <br>zielenina,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz<br>Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na twardo. Zalej zimną wodą, obierz, przekrój wzdłuż na pól i ostrożnie wyjmij żółtka. Z