Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
sałatce można wykorzystać pozostałą ze śniadania białą kiełbasę, w zupie - kawałki wędzonej szynki, a w farszu do mostka cielęcego - trochę zmielonych resztek wędlin lub boczku.
Przystawki do obiadu radzimy wzbogacić wędlinami i jajkami wielkanocnymi, a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.
PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:
PRZYSTAWKI:
SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM
SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
ZUPA:
SABAUDZKA
DRUGIE DANIE:
MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY
KLUSECZKI Z PAPRYKĄ
GROSZEK FERNANDA
DESER:
BANANY ZAPIEKANE

SCHAB PARZONY
75 dag schabu bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego
sałatce można wykorzystać pozostałą ze śniadania białą kiełbasę, w zupie - kawałki wędzonej szynki, a w farszu do mostka cielęcego - trochę zmielonych resztek wędlin lub boczku.<br>Przystawki do obiadu radzimy wzbogacić wędlinami i jajkami wielkanocnymi, a po deserze podać kawę, herbatę oraz baby, serniki i mazurki.<br>PROPONUJEMY MENU DLA CZTERECH OSÓB:<br>PRZYSTAWKI:<br>SCHAB PARZONY Z SOSEM ŚLIWKOWYM<br>SAŁATKA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ<br>ZUPA:<br>SABAUDZKA<br>DRUGIE DANIE:<br>MOSTEK CIELĘCY FASZEROWANY<br>KLUSECZKI Z PAPRYKĄ<br>GROSZEK FERNANDA<br>DESER:<br>BANANY ZAPIEKANE<br><br>&lt;tit1&gt;SCHAB PARZONY&lt;/tit1&gt;<br>75 dag schabu bez kości, 4 łyżki suszonego majeranku, po 2 łyżki suszonego rozmarynu i tymianku, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka pieprzu ziarnistego utłuczonego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego