Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
przecedzić przez sito wyłożone gazą (wywar zachować). Odrzucić zamknięte muszle, z pozostałych wyjąć małże.
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Por oczyścić, przekroić wzdłuż na pół, opłukać i cienko pokroić. Paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dwucentymetrową kostkę. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić na ósemki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki.
Cebulę, czosnek, por, pieczarki i paprykę najpierw zeszklić na oleju, a następnie dusić około 5 min, po czym włożyć pomidory i koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i dusić jeszcze 2 min. Wlać wino oraz wywar pozostały po gotowaniu małży i gotować 15 min na
przecedzić przez sito wyłożone gazą (wywar zachować). Odrzucić zamknięte muszle, z pozostałych wyjąć małże.<br>Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Por oczyścić, przekroić wzdłuż na pół, opłukać i cienko pokroić. Paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dwucentymetrową kostkę. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, oczyścić z pestek i pokroić na ósemki. Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki.<br>Cebulę, czosnek, por, pieczarki i paprykę najpierw zeszklić na oleju, a następnie dusić około 5 min, po czym włożyć pomidory i koncentrat pomidorowy, sól oraz pieprz i dusić jeszcze 2 min. Wlać wino oraz wywar pozostały po gotowaniu małży i gotować 15 min na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego