Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
cebula (10 dag), 25 dag pieczarek, 3 łyżki masła,1/3 szklanki wytrawnego białego wina, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 3 łyżki śmietany 22-procentowej, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki do kawy papryki ostrej, sól, 3 łyżki startego parmezanu
Małże rozmrozić i opłukać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać pieczarki i smażyć, mieszając, 2min. Wlać 1/2 szklanki wody i wino, włożyć małże i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 5 min.
Śmietanę roztrzepać z mąką, dodać do potrawy, przyprawić solą, ostrą i słodką
cebula (10 dag), 25 dag pieczarek, 3 łyżki masła,1/3 szklanki wytrawnego białego wina, 1 łyżka mąki kukurydzianej, 3 łyżki śmietany 22-procentowej, 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki do kawy papryki ostrej, sól, 3 łyżki startego parmezanu<br>Małże rozmrozić i opłukać. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Cebulę zeszklić na 2 łyżkach masła, dodać pieczarki i smażyć, mieszając, 2min. Wlać 1/2 szklanki wody i wino, włożyć małże i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 5 min.<br>Śmietanę roztrzepać z mąką, dodać do potrawy, przyprawić solą, ostrą i słodką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego