Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
przełożyć do brytfanny i piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Przygotować sos: pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, obgotować w posolonym wrzątku i osączyć. Pomidory umyć, przekroić na cztery części, oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu i połączyć go z grzybami, pomidorami, śmietaną i natką pietruszki. Przed podaniem pokroić mięso w cienkie plastry, ułożyć na talerzach, polać sosem i obłożyć pieczarkami.
Deser z bananów i
przełożyć do brytfanny i piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Przygotować sos: pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, obgotować w posolonym wrzątku i osączyć. Pomidory umyć, przekroić na cztery części, oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu i połączyć go z grzybami, pomidorami, śmietaną i natką pietruszki. Przed podaniem pokroić mięso w cienkie plastry, ułożyć na talerzach, polać sosem i obłożyć pieczarkami.<br>Deser z bananów i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego