Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ozdób ją kilkoma plasterkami cytryny.
RADA: zanim włożysz galaretkę do lodówki, nie musisz czekać, aż będzie ścięta - ważne jednak, by potrawa była wystudzona.
DOBRE RADY
NA ZIMNO
ROLADA MAGNACKA

Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.
Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
N boczek wyłóż farsz
ozdób ją kilkoma plasterkami cytryny.<br>RADA: zanim włożysz galaretkę do lodówki, nie musisz czekać, aż będzie ścięta - ważne jednak, by potrawa była wystudzona.<br>DOBRE RADY<br>NA ZIMNO<br>ROLADA MAGNACKA<br>&lt;gap&gt;<br>Z boczku odetnij skórę, po czym mięso dokładne natrzyj solą i pieprzem, następnie odstaw n blisko 2 godziny w chłodne miejsce.<br>Pieczarki dobrze oczyść i pokrój w ćwiartki. Białą część pora oczyść, pokrój w krążki i opłucz. Następnie pieczarki krótko podsmaż na maśle i ostudź.<br>Do mielonego mięs dodaj podsmażone pieczarki, pokrojonego pora, jajo, sól, pieprz oraz roztarty rozmaryn, całość połącz, starannie wyrabiając.<br>Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.<br>N boczek wyłóż farsz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego