Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
połamały.
Ozdobić środek sałaty gałązkami natki i kopru.
Przed podaniem polać sosem.

Sałata mieszana
1 endywia (pierzasta sałata)
2 marchewki, 2 ogórki, 8 pieczarek
1 bulwa kopru włoskiego
6 łyżek stołowych oliwy Carbonell
2 łyżki stołowe śmietany 30%
1 łyżka stołowa musztardy
sól, świeżo zmielony pieprz
Endywię umyć, dokładnie osuszyć. Pieczarki obrać ze skórki, usunąć trzonki i dobrze umyć.
Pokroić w paski i polać wodą z sokiem z cytryny, aby zapobiec sczernieniu.
Ogórki obrać częściowo ze skóry, tak aby powstały podłużne
biało-zielone paski. Następnie pokroić je na plasterki, posolić,
odstawić na 30 minut, po czym osączyć.
Marchew obrać i pokroić
połamały.<br>Ozdobić środek sałaty gałązkami natki i kopru.<br>Przed podaniem polać sosem.<br><br>&lt;tit&gt;Sałata mieszana&lt;/&gt;<br>1 endywia (pierzasta sałata)<br>2 marchewki, 2 ogórki, 8 pieczarek<br>1 bulwa kopru włoskiego<br>6 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>2 łyżki stołowe śmietany 30%<br>1 łyżka stołowa musztardy<br>sól, świeżo zmielony pieprz<br>Endywię umyć, dokładnie osuszyć. Pieczarki obrać ze skórki, usunąć trzonki i dobrze umyć.<br>Pokroić w paski i polać wodą z sokiem z cytryny, aby zapobiec sczernieniu.<br>Ogórki obrać częściowo ze skóry, tak aby powstały podłużne <br>biało-zielone paski. Następnie pokroić je na plasterki, posolić, <br>odstawić na 30 minut, po czym osączyć.<br>Marchew obrać i pokroić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego