Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki sposób przygotuj pozostałe roladki, aż do wyczerpania składników.
Roladki ułóż w głębokim rondlu lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zalej dwiema łyżkami śmietany wymieszanej z keczupem. Podlej odrobiną wody i wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Roladki podawaj gorące z pieczywem. Są idealnym daniem na kolacje.
Zamiast kabaczka do przygotowania roladek równie dobrze możesz użyć cukinii lub bakłażana, najlepiej młodych.
RADA: plastry kabaczka przed smażeniem osącz z soku. Jeśli chcesz, by danie było delikatniejsze
wymieszaj. Na podsmażony i osączony z tłuszczu na papierowym ręczniku plaster kabaczka nałóż łyżeczkę przygotowanego nadzienia, zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką. W taki sposób przygotuj pozostałe roladki, aż do wyczerpania składników.<br>Roladki ułóż w głębokim rondlu lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zalej dwiema łyżkami śmietany wymieszanej z keczupem. Podlej odrobiną wody i wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Roladki podawaj gorące z pieczywem. Są idealnym daniem na kolacje.<br>Zamiast kabaczka do przygotowania roladek równie dobrze możesz użyć cukinii lub bakłażana, najlepiej młodych.<br>RADA: plastry kabaczka przed smażeniem osącz z soku. Jeśli chcesz, by danie było delikatniejsze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego