Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
osuszyć, oddzielić listki.
3. Mięso osączyć z marynaty, rozłożyć na desce kuchennej, ułożyć na nim plastry żółtego sera, suszone pomidory i listki bazylii, zwinąć roladę.
4. Mięso ścisło obwiązać bawełnianą nicią, ułożyć w natłuszczonej brytfannie, posmarować olejem, piec 60-80 minut w 190oC, polewając wytwarzającym się sosem.
Przydatne w kuchni
Sos Tabasco
Tabsco to bardzo ostry sos otrzymywany z pikantnych papryczek. By zaostrzyć smak potrawy, wystarczy tylko kilka jego kropli. Można go dodawać do sosów, zup, potraw mięsnych, z drobiu, jajek i ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem alkoholowego koktajlu zwanego krwawa Mary. 57 ml - o-. 9 zł.
Objaśnienie znaków czas przygotowania, łatwe
osuszyć, oddzielić listki.<br>3. Mięso osączyć z marynaty, rozłożyć na desce kuchennej, ułożyć na nim plastry żółtego sera, suszone pomidory i listki bazylii, zwinąć roladę.<br>4. Mięso ścisło obwiązać bawełnianą nicią, ułożyć w natłuszczonej brytfannie, posmarować olejem, piec 60-80 minut w 190oC, polewając wytwarzającym się sosem.<br>Przydatne w kuchni<br>Sos &lt;name type="prod"&gt;Tabasco&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tabsco&lt;/&gt; to bardzo ostry sos otrzymywany z pikantnych papryczek. By zaostrzyć smak potrawy, wystarczy tylko kilka jego kropli. Można go dodawać do sosów, zup, potraw mięsnych, z drobiu, jajek i ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem alkoholowego koktajlu zwanego krwawa Mary. 57 ml - o-. 9 zł.<br>Objaśnienie znaków czas przygotowania, łatwe
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego