Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule, ząbek czosnku, majeranek, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Sos beszamelowy: 8 dag masła, 8 dag mąki, litr mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól
Marchewkę pokroić w drobną kostkę, a seler w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z selerem obsmażyć na oliwie.
Dodać mięso, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać wino, dusić, aż
mozarelli, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła. Ragout: 10 dag gotowanej szynki pokrojonej w kostkę, 50 dag mielonej wołowiny, 75 dag pomidorów, pól szklanki czerwonego wytrawnego wina, szklanka bulionu, 2 łyżki oliwy, marchewka, łodyga selera naciowego, 2 cebule, ząbek czosnku, majeranek, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Sos beszamelowy: 8 dag masła, 8 dag mąki, litr mleka, gałka muszkatołowa, pieprz, sól<br>Marchewkę pokroić w drobną kostkę, a seler w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i razem z selerem obsmażyć na oliwie.<br>Dodać mięso, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać wino, dusić, aż
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego