Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieczenia, szczypta soli, 1 tabliczka czekolady Wedla. Poncz do nasączenia ciasta: 2 szklanki soku ananasowego ( w wersji dla dorosłych można dodać 1 kieliszek koniaku).
Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli "na sztywno", dodać cukier, a następnie dodawać po jednym żółtku ubijając pianę aż do rozpuszczenia cukru. Tabliczkę czekolady zetrzeć na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek
pieczenia, szczypta soli, 1 tabliczka czekolady &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;. Poncz do nasączenia ciasta: 2 szklanki soku ananasowego ( w wersji dla dorosłych można dodać 1 kieliszek koniaku).<br>Wykonanie:<br>Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli "na sztywno", dodać cukier, a następnie dodawać po jednym żółtku ubijając pianę aż do rozpuszczenia cukru. Tabliczkę czekolady zetrzeć na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego