Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Wymieszaj, by skórki równomiernie pokryły się cukrem i odstaw na kilka godzin. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić.
Przed podaniem przełóż deser do szklanych pucharków. Możesz go udekorować listkami świeżej mięty.
RADA: w taki sam sposób możesz również przygotować deser ze skórek mandarynek lub cytryn, a nawet miąższu ananasa.

SAŁATKA
RYŻOWA WARIACJA

Ryż (najlepszy będzie długoziarnisty) przebierz i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, osącz, przełóż do garnka i postaw na ogniu. Doprowadź do wrzenia,, dodaj odrobinę soli i ugotuj na sypko. W czasie, gdy ryż się gotuje, zamarynuj cebulę.
Obierz ją i pokrój w pierścienie lub kostkę - jak wolisz. Do głębokiej miski
Wymieszaj, by skórki równomiernie pokryły się cukrem i odstaw na kilka godzin. Cukier powinien się całkowicie rozpuścić.<br>Przed podaniem przełóż deser do szklanych pucharków. Możesz go udekorować listkami świeżej mięty.<br>RADA: w taki sam sposób możesz również przygotować deser ze skórek mandarynek lub cytryn, a nawet miąższu ananasa.<br><br>&lt;tit&gt;SAŁATKA&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;RYŻOWA WARIACJA&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ryż (najlepszy będzie długoziarnisty) przebierz i dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, osącz, przełóż do garnka i postaw na ogniu. Doprowadź do wrzenia,, dodaj odrobinę soli i ugotuj na sypko. W czasie, gdy ryż się gotuje, zamarynuj cebulę.<br>Obierz ją i pokrój w pierścienie lub kostkę - jak wolisz. Do głębokiej miski
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego