Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
lub odwrotnie. Natomiast gotowe posiłki w puszkach otrzymują małe grupy lub żołnierze wykonujący samodzielnie zadania poza swoim pododdziałem.
Żywienie w postaci wszystkich posiłków gotowanych stosuje się w czasie przebywania wojsk w rejonie ześrodkowania lub podczas organizowania walki. W trakcie walki stosuje się przede wszystkim żywienie mieszane, wykorzystując rację dzienną "W", "WS" i "S" należności podstawowej NP. Żołnierzom wydaje się wówczas gorący posiłek dwa razy na dobę. Na około 1-1,5 h przed rozpoczęciem walki wydaje się gotowany posiłek, a na czas walki - rację dzienną "S", kawę do manierek i całodobową rację chleba. Po zakończeniu dnia walki wydaje się gotowany posiłek
lub odwrotnie. Natomiast gotowe posiłki w puszkach otrzymują małe grupy lub żołnierze wykonujący samodzielnie zadania poza swoim pododdziałem. <br>Żywienie w postaci wszystkich posiłków gotowanych stosuje się w czasie przebywania wojsk w rejonie ześrodkowania lub podczas organizowania walki. W trakcie walki stosuje się przede wszystkim żywienie mieszane, wykorzystując rację dzienną "W", "WS" i "S" należności podstawowej NP. Żołnierzom wydaje się wówczas gorący posiłek dwa razy na dobę. Na około 1-1,5 h przed rozpoczęciem walki wydaje się gotowany posiłek, a na czas walki - rację dzienną "S", kawę do manierek i całodobową rację chleba. Po zakończeniu dnia walki wydaje się gotowany posiłek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego