Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oraz przywracające prawidłowy metabolizm organizmu. Pu-Erh jest herbatą czerwoną - częściowo fermentowaną, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej.
Nazwa Pu-Erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna.
Właściwa herbata Pu-Erh jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa".
Herbata Pu-Erh zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz lecznicze właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-Erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a
oraz przywracające prawidłowy metabolizm organizmu. &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; jest herbatą czerwoną - częściowo fermentowaną, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej.<br>Nazwa &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna.<br>Właściwa herbata &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa".<br>&lt;name type="prod"&gt;Herbata Pu-Erh&lt;/&gt; zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz lecznicze właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; musi leżakować w odpowiednich warunkach a
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego