posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi oraz natką pietruszki.<br><br><tit1>SAŁATKA Z KIEŁKÓW</tit1><br>10 dag kiełków lucerny, 10 dag kiełków soczewicy, 10 dag kiełków rzodkiewki, 1 mała główka sałaty dębolistnej (lub endywii), 1 kwaskowe jabłko (15 dag), 20 dag zielonych winogron, 10 dag łuskanych orzechów włoskich i laskowych, 1 łyżka soku z cytryny<br>ZALEWA:<br>10 dag czerwonych winogron, 1 łyżeczka miodu, 4 łyżki octu balsamico (lub czerwonego octu winnego), 3 łyżki oleju słonecznikowego, sól, świeżo zmielony biały pieprz Przygotować zalewę: winogrona opłukać, przekroić, usunąć pestki, dodać miód, przyprawy, zmiksować na purée, przetrzeć przez sito i stopniowo, ubijając trzepaczką, połączyć z olejem.<br>Sałatę oczyścić z