Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
figami, posiekaną natką i oliwą. Doprawić do smaku solą i cukrem.
PRZYSMAK HENRYKA
4 pęczki rzodkiewek, puszka sardynek, pół buteleczki keczupu, łyżka kaparów, sok z cytryny, sól, pieprz, zielenina.
rzodkiewkę umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w półplasterki, połączyć z rozdrobnionymi sardynkami, opłukanymi kaparami, keczupem. Doprawić cytryną. Posypać posiekaną natką pietruszki.
SAŁATKA ZNAD ŻÓŁTEJ RZEKI
2 piersi z kurczaka, 2 ogórki, 2-3 białe rzodkiewki ("sople lodu"), małe jabłko, gruszka, 8-10 wiśni bez pestek (lub czereśni), 1 łyżeczka wódki wyborowej, szczypta imbiru, sól, cukier.
Kurczaka natrzeć wódką i imbirem, odstawić. Zagotować szklankę wody w małym garnku, włożyć mięso, gotować na małym ogniu
figami, posiekaną natką i oliwą. Doprawić do smaku solą i cukrem.<br>&lt;tit&gt;PRZYSMAK HENRYKA&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;4 pęczki rzodkiewek, puszka sardynek, pół buteleczki keczupu, łyżka kaparów, sok z cytryny, sól, pieprz, zielenina&lt;/&gt;.<br> rzodkiewkę umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w półplasterki, połączyć z rozdrobnionymi sardynkami, opłukanymi kaparami, keczupem. Doprawić cytryną. Posypać posiekaną natką pietruszki.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA ZNAD ŻÓŁTEJ RZEKI&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;2 piersi z kurczaka, 2 ogórki, 2-3 białe rzodkiewki ("sople lodu"), małe jabłko, gruszka, 8-10 wiśni bez pestek (lub czereśni), 1 łyżeczka wódki wyborowej, szczypta imbiru, sól, cukier&lt;/&gt;.<br> Kurczaka natrzeć wódką i imbirem, odstawić. Zagotować szklankę wody w małym garnku, włożyć mięso, gotować na małym ogniu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego