Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj pokrojone ostrym nożem na jednakowej wielkości zgrabne porcje.
RADA: do roztopionej czekolady możesz dodać dwa surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany. Dokładnie wymieszaj.
DOBRE RADY
ZUPA
ROZGRZEWAJĄCA

Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną woda i gotuj na średnim ogniu około 2 godzin. Stale zbieraj powstającą na powierzchni pianę. Wyjmij miękkie mięso z wywaru, wywar przecedź, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw
folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj pokrojone ostrym nożem na jednakowej wielkości zgrabne porcje.<br>RADA: do roztopionej czekolady możesz dodać dwa surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany. Dokładnie wymieszaj.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>ROZGRZEWAJĄCA<br>&lt;gap&gt;<br>Mięso wołowe lub golonkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej zimną woda i gotuj na średnim ogniu około 2 godzin. Stale zbieraj powstającą na powierzchni pianę. Wyjmij miękkie mięso z wywaru, wywar przecedź, jeszcze raz doprowadź do wrzenia i wsyp do niego opłukany i osączony ryz. Dodaj ugotowane mięso, dopraw
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego