Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej śliwkowymi) i polej polewą czekoladową. Na godzinę wstaw tort do lodówki, by polewa zastygła. Możesz posypać tort wiórkami kokosowymi i mielonymi orzechami.
RADA: polewę przygotuj z roztopionej na małym ogniu tabliczki gorzkiej czekolady, dokładnie wymieszanej z odrobiną ml.

ZUPA
Z KREWETEK Z KLUSKAMI

Duże krewetki opłucz i ugotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Usuń pancerzyki i pokrój mięso w niewielkie kawałki.
Obierz cebulę, marchewkę i pietruszkę, zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami lub drobno posiekaj. Stale mieszając, by się nie przypaliły, podsmaż je na gorącym oleju na jasnozłoty kolor
do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej śliwkowymi) i polej polewą czekoladową. Na godzinę wstaw tort do lodówki, by polewa zastygła. Możesz posypać tort wiórkami kokosowymi i mielonymi orzechami.<br>RADA: polewę przygotuj z roztopionej na małym ogniu tabliczki gorzkiej czekolady, dokładnie wymieszanej z odrobiną ml.<br>&lt;gap&gt;<br>ZUPA<br>Z KREWETEK Z KLUSKAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Duże krewetki opłucz i ugotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Usuń pancerzyki i pokrój mięso w niewielkie kawałki.<br>Obierz cebulę, marchewkę i pietruszkę, zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami lub drobno posiekaj. Stale mieszając, by się nie przypaliły, podsmaż je na gorącym oleju na jasnozłoty kolor
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego