Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ciasto do piekarnik nagrzanego do temperatury 230oC. Ciasto będzie gotowe, gdy nabierze jednolitego koloru. Po ostygnięciu pokrój je w jednakowej wielkości zgrabne romby, posyp zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.
RADA: ciasto pokroisz bez trudu, gdy podczas krojenia kolejnego kawałka ostry duży nóż zanurzać będziesz w gorącej wodzie.
DOBRE RADY
ZUPA Z SOCZEWICY

250 g soczewicy,
3-4 średnie ziemniaki,
2 nieduże cebule,
2 średnie marchewki,
3 ząbki czosnku,
1 łyżka stołowa oleju,
1 korzeń selera,
natka pietruszki, koperek,
szczypiorek,
3 parówki,
2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,
sól i pieprz do smaku
Obierz i drobniutko posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej łyżkę
ciasto do piekarnik nagrzanego do temperatury 230oC. Ciasto będzie gotowe, gdy nabierze jednolitego koloru. Po ostygnięciu pokrój je w jednakowej wielkości zgrabne romby, posyp zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.<br>RADA: ciasto pokroisz bez trudu, gdy podczas krojenia kolejnego kawałka ostry duży nóż zanurzać będziesz w gorącej wodzie.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA Z SOCZEWICY<br>&lt;gap&gt;<br>250 g soczewicy,<br>3-4 średnie ziemniaki,<br>2 nieduże cebule,<br>2 średnie marchewki,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>1 korzeń selera,<br>natka pietruszki, koperek,<br>szczypiorek,<br>3 parówki,<br>2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,<br>sól i pieprz do smaku<br>Obierz i drobniutko posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej łyżkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego