Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
iluzje i zapewne próbują wydrzeć naturze kolejne sekrety woni.

Zapachowe Okopy Świętej Trójcy
Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń jest w pełni naturalna. Czy bowiem podsypywana nawozem sztucznym marchewka pachnie jak prawdziwa marchewka? A czy polędwica z tuczonego wysokokalorycznymi paszami bydła może mieć zapach podobny do mięsa krowy skubiącej
iluzje i zapewne próbują wydrzeć naturze kolejne sekrety woni.<br><br>&lt;tit1&gt;Zapachowe Okopy Świętej Trójcy&lt;/&gt;<br>Na razie w dużym stopniu skutecznie bronią się przed nimi piekarnie. Co prawda, do pieczywa powszechnie dodaje się tzw. polepszacze, spulchniacze, dzięki którym wygląda ono apetycznie i pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń jest w pełni naturalna. Czy bowiem podsypywana nawozem sztucznym marchewka pachnie jak prawdziwa marchewka? A czy polędwica z tuczonego wysokokalorycznymi paszami bydła może mieć zapach podobny do mięsa krowy skubiącej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego