Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 37
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
bardziej miękkie tym lepsze. Po drugie wywar z kości, z niewielką ilością mięsa, świeże warzywa, dobrej klasy ryż, ugotowany osobno na 4/5 twardo, no i klasyczna, polska śmietana. Zupa powinna być gęsta, lekko kwaskowa, posypana drobno posiekaną zieleninką - taką gotuje moja żonka, która jest w tej konkurencji absolutną mistrzynią.
Zupa, którą dostałem, niestety nie osiągnęła klasy światowej - w tym przypadku możemy tu mówić tylko o wynikach rangi powiatowej, ale Zakopane to nie Paryż, a szef kuchni w gospodzie "Podkowa" to nie moja żona.
Dania firmowe otwiera kotlet schabowy "Wiedeński" 10,9 zł, Gordon Bleu za 11,9 zł, skrzydełka panierowane
bardziej miękkie tym lepsze. Po drugie wywar z kości, z niewielką ilością mięsa, świeże warzywa, dobrej klasy ryż, ugotowany osobno na 4/5 twardo, no i klasyczna, polska śmietana. Zupa powinna być gęsta, lekko kwaskowa, posypana drobno posiekaną zieleninką - taką gotuje moja żonka, która jest w tej konkurencji absolutną mistrzynią.<br>Zupa, którą dostałem, niestety nie osiągnęła klasy światowej - w tym przypadku możemy tu mówić tylko o wynikach rangi powiatowej, ale Zakopane to nie Paryż, a szef kuchni w gospodzie "Podkowa" to nie moja żona.<br>Dania firmowe otwiera kotlet schabowy "Wiedeński" 10,9 zł, Gordon Bleu za 11,9 zł, skrzydełka panierowane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego