Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
szklanki wody). Podkreślam, cebula nie może się przypalić a jedynie zeszklić, udusić. Do uduszonej cebuli dolewamy 3,5-4 litrów wody i dalej na małym ogniu gotujemy zupkę przez około 2 godziny. Po ugotowaniu do głębokich talerzy wysypujemy grzanki i zalewamy je zupą. Gotowe. Smacznego. Potrawa dla 5-6 osób.
Zupa cebulowa konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju flaczków.
Prawdopodobnie zamiast grzanek można użyć ziemniaków ale nie próbowałem.
Pasta z makreli
(Przepis dla 3-4 osób na pastę kanapkową)
składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.
Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo
szklanki wody). Podkreślam, cebula nie może się przypalić a jedynie zeszklić, udusić. Do uduszonej cebuli dolewamy 3,5-4 litrów wody i dalej na małym ogniu gotujemy zupkę przez około 2 godziny. Po ugotowaniu do głębokich talerzy wysypujemy grzanki i zalewamy je zupą. Gotowe. Smacznego. Potrawa dla 5-6 osób.<br>Zupa cebulowa konsystencją powinna przypominać coś w rodzaju flaczków.<br>Prawdopodobnie zamiast grzanek można użyć ziemniaków ale nie próbowałem. <br>Pasta z makreli<br>(Przepis dla 3-4 osób na pastę kanapkową)<br>składniki: 1 wędzona makrela, 1 duża cebula, 3 ugotowane jajka, przyprawy.<br>Makrele pozbawiamy skóry, ości i wrzucamy do rondelka. Ugotowane na twardo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego