Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ziemniaki 250 g
1 cebula
ser tarty do posypania
Boczek najlepiej pokrajać w paseczki, pieczarki - w talarki, a cebulę w kosteczkę. Wszystko razem wrzuć na patelnię i podsmaż. W tym czasie w żaroodpornym naczyniu ułóż pokrajane w talarki podgotowane ziemniaki, wsyp na nie usmażone pieczarki z boczkiem i z cebulą. Zupę krem serowy KNORR wsyp do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj. Podgrzej zupę, ciągle mieszając, a kiedy się zagotuje (zacznie wrzeć), zalej nią ziemniaki z dodatkami, posyp tartym żółtym serem i wstaw do piekarnika.
Piec trzeba w piekarniku, w temperaturze 200°C przez 25-30 minut.
Ryba w porach
Składniki
ziemniaki 250 g<br>1 cebula<br>ser tarty do posypania<br>Boczek najlepiej pokrajać w paseczki, pieczarki - w talarki, a cebulę w kosteczkę. Wszystko razem wrzuć na patelnię i podsmaż. W tym czasie w żaroodpornym naczyniu ułóż pokrajane w talarki podgotowane ziemniaki, wsyp na nie usmażone pieczarki z boczkiem i z cebulą. Zupę krem serowy &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; wsyp do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj. Podgrzej zupę, ciągle mieszając, a kiedy się zagotuje (zacznie wrzeć), zalej nią ziemniaki z dodatkami, posyp tartym żółtym serem i wstaw do piekarnika.<br>Piec trzeba w piekarniku, w temperaturze 200°C przez 25-30 minut.<br>Ryba w porach<br>Składniki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego