Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
przyprawy i zalać przygotowaną zalewą. Przez 2-3 dni słoje trzymać w temperaturze pokojowej, następnie wystawić do chłodnej piwnicy.
Zielony koperek
Na dno słoiczka sypiemy nieco soli kamiennej. Układamy warstwę posiekanego kopru ubijając łyżeczką. Na nią znów sól - i tak aż do wypełniania naczynia. Wierzchnią warstwę musi stanowić sól.
Instytut Żywności i Żywienia stwierdza, że dodatek jodku potasu nie ma wpływu na jakość przetworów
przyprawy i zalać przygotowaną zalewą. Przez 2-3 dni słoje trzymać w temperaturze pokojowej, następnie wystawić do chłodnej piwnicy.<br>Zielony koperek<br>Na dno słoiczka sypiemy nieco soli kamiennej. Układamy warstwę posiekanego kopru ubijając łyżeczką. Na nią znów sól - i tak aż do wypełniania naczynia. Wierzchnią warstwę musi stanowić sól.<br>Instytut Żywności i Żywienia stwierdza, że dodatek jodku potasu nie ma wpływu na jakość przetworów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego