Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
nich mango i posypać 1 łyżką uprażonego sezamu. Na wierzchu ułożyć kostki tofu, polać pozostałym sosem i posypać 1 łyżką sezamu.

KREM KLONOWY Z ORZECHAMI
5 dag mąki ryżowej, 10 łyżek syropu klonowego, 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 10 dag serka homogenizowanego, 20 dag śmietany kremówki 36-procentowej, 2 łyżeczki agaru (wyprodukowany z glonów proszek, mający właściwości żelujące, nie-wegetarianie mogą użyć żelatyny), 2 łyżki soku z cytryny, szczypta zmielonej wanilii Agar namoczyć w zimnej wodzie. Mąkę wymieszać z wanilią, wlać 1/2 szklanki zimnej wody i rozetrzeć na gładką masę. Zagotować 1 szklankę wody, wlać rozprowadzoną mąkę i, cały czas
nich mango i posypać 1 łyżką uprażonego sezamu. Na wierzchu ułożyć kostki tofu, polać pozostałym sosem i posypać 1 łyżką sezamu.<br><br>&lt;tit1&gt;KREM KLONOWY Z ORZECHAMI&lt;/tit1&gt;<br>5 dag mąki ryżowej, 10 łyżek syropu klonowego, 10 dag łuskanych orzechów włoskich, 10 dag serka homogenizowanego, 20 dag śmietany kremówki 36-procentowej, 2 łyżeczki agaru (wyprodukowany z glonów proszek, mający właściwości żelujące, nie-wegetarianie mogą użyć żelatyny), 2 łyżki soku z cytryny, szczypta zmielonej wanilii Agar namoczyć w zimnej wodzie. Mąkę wymieszać z wanilią, wlać 1/2 szklanki zimnej wody i rozetrzeć na gładką masę. Zagotować 1 szklankę wody, wlać rozprowadzoną mąkę i, cały czas
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego