Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 10/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
lokalach gastronomicznych Tarnowskiego wiąże się z dużym ryzykiem. - Takie opinie są krzywdzące i wprowadzają ludzi w błąd - protestuje. - Powstały w oparciu o wybiórcze dane i złą interpretację wyników kontroli przeprowadzonej w ciągu roku. Jednej, to prawda, ale na więcej nas nie stać. Sanepid wydaje ocenę negatywną nawet z powodu braku aktualnej książeczki zdrowia pracownika, co nie znaczy, że klientom grozi powszechne zatrucie.
Zdaniem Romany Sontag z nowosądeckiego sanepidu, wstępnie można powiedzieć, że pod względem sanitarnym zakłady gastronomiczne są dobrze przygotowane do wakacyjnej działalności. Według ocen przekazywanych przez terenowych inspektorów z okolic Nowego Sącza i Podhala, właściciele placówek gastronomicznych wykazują większą dbałość
lokalach gastronomicznych Tarnowskiego wiąże się z dużym ryzykiem. &lt;q&gt;- Takie opinie są krzywdzące i wprowadzają ludzi w błąd&lt;/&gt; - protestuje. &lt;q&gt;- Powstały w oparciu o wybiórcze dane i złą interpretację wyników kontroli przeprowadzonej w ciągu roku. Jednej, to prawda, ale na więcej nas nie stać. Sanepid wydaje ocenę negatywną nawet z powodu braku aktualnej książeczki zdrowia pracownika, co nie znaczy, że klientom grozi powszechne zatrucie.&lt;/&gt;<br>Zdaniem Romany Sontag z nowosądeckiego sanepidu, wstępnie można powiedzieć, że pod względem sanitarnym zakłady gastronomiczne są dobrze przygotowane do wakacyjnej działalności. Według ocen przekazywanych przez terenowych inspektorów z okolic Nowego Sącza i Podhala, właściciele placówek gastronomicznych wykazują większą dbałość
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego