Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na 3-centymetrowe kawałki. Główki włożyć do miseczki i odłożyć.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pozbawić pestek i pokroić w kostkę.
W głębokiej patelni lub szerokim rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną cebulę, dodać pomidory i smażyć 10 min, mieszając.
Połączyć sos ze szparagami, zagotować, wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i przełożyć do ogrzanej wazy lub salaterki.
Przybrać główkami szparagów i posypać parmezanem

Spaghetti alla carbonara
40 dag spaghetti, 3 jaja, 2 łyżki śmietanki, 10 dag boczku wędzonego, 5 dag utartego parmezanu, cebula, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony w kostkę boczek
na 3-centymetrowe kawałki. Główki włożyć do miseczki i odłożyć.<br>Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pozbawić pestek i pokroić w kostkę.<br>W głębokiej patelni lub szerokim rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej posiekaną cebulę, dodać pomidory i smażyć 10 min, mieszając.<br>Połączyć sos ze szparagami, zagotować, wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i przełożyć do ogrzanej wazy lub salaterki.<br>Przybrać główkami szparagów i posypać &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Spaghetti alla carbonara<br>40 dag spaghetti, 3 jaja, 2 łyżki śmietanki, 10 dag boczku wędzonego, 5 dag utartego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, cebula, 2 łyżki oliwy, pieprz, sól<br>Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojony w kostkę boczek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego