Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.
Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka, starannie wymieszać z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.
Zdjąć z ognia, wymieszać z parmezanem, nałożyć na ogrzany półmisek lub talerze.
WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się zielone szparagi, czasami dymkę, młody
Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.<br>Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.<br>Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka, starannie wymieszać z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.<br>Zdjąć z ognia, wymieszać z &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;, nałożyć na ogrzany półmisek lub talerze.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się zielone szparagi, czasami dymkę, młody
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego