Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 11
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zł), swojski schabowy z kapustą (19 zł), zwany w wyższych sferach Wienerschnitzlem oraz kotlety po szwajcarsku i de volaille. Serwowane są też szaszłyki, polędwica. Z ryb nieśmiertelne pstrągi, które tak naprawdę w tatrzańskich wodach już dawno wyginęły. Mocno trzyma się cielęcina - gotowana w jarzynach po 18 zł za sztukę i anonsowany wcześniej Specjał Zakopiański. W pierwszej chwili nieco się przeraziłem, bowiem był to naprawdę słuszny kawał rozbitego i podsmażonego na złoty kolor udźca cielęcego. Ze względu na rozmiary, sklasyfikować go można jako porcję dla bardzo głodnego. Śmiało dla dwóch osób. Przeżuwając, kiwałem z aprobatą głową nad jego soczystością - zawdzięczał to lekkiemu
zł), swojski schabowy z kapustą (19 zł), zwany w wyższych sferach Wienerschnitzlem oraz kotlety po szwajcarsku i <foreign>de volaille</>. Serwowane są też szaszłyki, polędwica. Z ryb nieśmiertelne pstrągi, które tak naprawdę w tatrzańskich wodach już dawno wyginęły. Mocno trzyma się cielęcina - gotowana w jarzynach po 18 zł za sztukę i anonsowany wcześniej Specjał Zakopiański. W pierwszej chwili nieco się przeraziłem, bowiem był to naprawdę słuszny kawał rozbitego i podsmażonego na złoty kolor udźca cielęcego. Ze względu na rozmiary, sklasyfikować go można jako porcję dla bardzo głodnego. Śmiało dla dwóch osób. Przeżuwając, kiwałem z aprobatą głową nad jego soczystością - zawdzięczał to lekkiemu
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego