Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
ponieważ jest wynikiem popełnionych przez niego błędów. W takim wypadku powrót do zdrowia wymaga pewnej korekty w sposobie życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest to oznaką jego zdrowia.

Siedem cech zdrowia

Według makrobiotyki zdrowego człowieka charakteryzuje:
1. Brak zmęczenia
2. Dobry apetyt
3. Dobry sen
4. Dobra pamięć
5. Dobry humor
6. Szybka decyzja i działanie
7. Sprawiedliwość i szacunek dla siebie i innych.

Brak zmęczenia
Oznacza to być aktywnym i pełnym energii przez cały dzień. Zmęczenie po wyczerpującej aktywności umysłowej czy fizycznej jest naturalną obroną organizmu przed jego wyczerpaniem. Sygnalizuje ono
ponieważ jest wynikiem popełnionych przez niego błędów. W takim wypadku powrót do zdrowia wymaga pewnej korekty w sposobie życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest to oznaką jego zdrowia.<br><br>&lt;tit&gt;Siedem cech zdrowia&lt;/&gt;<br><br>Według makrobiotyki zdrowego człowieka charakteryzuje:<br>1. Brak zmęczenia<br>2. Dobry apetyt<br>3. Dobry sen<br>4. Dobra pamięć<br>5. Dobry humor<br>6. Szybka decyzja i działanie<br>7. Sprawiedliwość i szacunek dla siebie i innych.<br><br>&lt;tit&gt;Brak zmęczenia&lt;/&gt;<br>Oznacza to być aktywnym i pełnym energii przez cały dzień. Zmęczenie po wyczerpującej aktywności umysłowej czy fizycznej jest naturalną obroną organizmu przed jego wyczerpaniem. Sygnalizuje ono
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego