Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.
RADA: rolada dobrze smakuje na zimno, jednak można ja podać także podgrzaną, np. w naczyniu żaroodpornym, ze świeżym pieczywem.
DOBRE RADY
DESER
TORT KRÓLEWSKI

Żółtka utrzyj z 200 g cukru i szczyptą soli, cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut
Roladę pokrój w plastry dowolnej grubości i ułóż je na półmisku. Możesz udekorować potrawę pieczarkami i zieleniną.<br>RADA: rolada dobrze smakuje na zimno, jednak można ja podać także podgrzaną, np. w naczyniu żaroodpornym, ze świeżym pieczywem.<br>DOBRE RADY<br>DESER<br>TORT KRÓLEWSKI<br>&lt;gap&gt;<br>Żółtka utrzyj z 200 g cukru i szczyptą soli, cukier całkowicie się rozpuści. Dodawaj po łyżce wody, nie przerywając ucierania. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj 60 g cukru. Pianę dodaj do żółtek, połącz z mąka wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy. Piecz je ok. 30 minut
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego